Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

ΤΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘ' ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑ-ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ

Στο γραφικό τα μωρά του κόσμου εξελέξατο, ως  του Κυρίου εκλεκτοί διαφαίνονται οι απλούστατοι  τη διανοία και οι κρυμμένοι από τα μάτια των πολλών, όπως τα αηδόνια που σκάβουν λαγούμια στις εαρινές νύχτες.
Όσοι,δηλαδή,και στις μέρες μας ακόμη, βρίσκουν εξαιρετικά, τουλάχιστον, ενδιαφέρον το αθωνικό ΟΤΑΝ ΤΟ ΛΙΓΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΛΙΓΟ.
Το χειροκρότημα των άπειρων μπιζ το οποίο, όμως, αφορά μιαν ευάριθμη παρέα κι όχι το σύνολο με τις επιβεβαιώνοντάς το εξαιρέσεις , αφήνουν αδιάφορους τους μωρούς αυτούς. Εκείνοι, ταξιδεύοντας σε μικρόκοσμους,ανακαλύπτουν  το Σύμπαν, καλύτερα κι απ' τους ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ, που εμπαθώς κι ευκόπως, βαφτίζουν " σωματίδια-θεούς",σε πειράματα νεφελωδών θεωρημάτων.
Υποθέτω ότι ότι μόνον οι "μωροί" έχουν τις δυνατότητες μιας εδεμικής ενοίκησης,εφόσον η καλοσύνη και η ομορφιά πρέπει ν' αποτελούν στοιχειώδεις παραμέτρους του Παραδείσου.
Μιας ατοπίας,. αγνώστου,προς το παρόν, ουσίας και υφής σ' εμάς την οποία δε θα κατανοήσουν ποτέ όσοι, απ΄τη γιαγιά μου, του Χρυσάνθ', είχαν, ως θνησιγενείς τω νοϊ, αεροβαπτισθεί, παρα-μορφωμένοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου